Pinsa Informacje o firmie
Ogólne informacje
Co różni Pinsę od zwykłej Pizzy…? Wszystko!
Pinsa powstaje z zupełnie innych produktów, w zupełnie innym procesie produkcyjnym. Na pierwszym etapie ciasto wyrasta ok. 72 godzin. Ciasto zawiera mniej oliwy niż tradycyjna pizza za to więcej wody. Dzięki temu otrzymujemy produkt o bardzo niskiej zawartości tłuszczu, małej ilości kalorii, a przede wszystkim lekkostrawny. Tak wyrośnięte ciasto poddajemy wstępnej obróbce w piecu i dopiero potem nakładamy wybrane świeże składniki.
Pinsa zawiera mieszankę trzech rodzajów mąki:
- sojowej, która sprawia że produkt Pinsa jest chrupki i kruchy
- ryżowej dzięki której ciasto zatrzymuje więcej wody w fazie pieczenia i pozwala nam uzyskać produkt chrupki z zewnątrz, a mięki w środku
- pszennej, która jest niezbędna w procesie naturalnego wyrastania ciasta jednak użytej w śladowych ilościach
Dodatkowo w cieście możemy odnaleźć zakwas chlebowy, który podnosi walory smakowe nadające ciastu naturalny smak dawnego chleba.
Pinsa to produkt lekkostrawny, mało kaloryczny bardzo smaczny.
Francuska 6 Warsaw
- Godziny otwarcia
-
Poniedziałek:12:00 - 21:00Wtorek:12:00 - 21:00Środa:12:00 - 21:00Czwartek:12:00 - 21:00Piątek:12:00 - 21:00Sobota:12:00 - 21:00Niedziela:12:00 - 21:00
- Telefon kontaktowy
- +48733323233
- Linki
- Konta społecznościowe
-
- Słowa kluczowe
- kuchnia francuska, restauracja z deserami
Pinsa Opinie i oceny
Jak oceniasz tę firmę?
Czy jesteś właścicielem tej firmy? Jeśli tak, nie trać okazji na aktualizację profilu firmy, dodawanie produktów, ofert i wyższą pozycję w wyszukiwarkach.