KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk Sp. j.
26 - 704 Pajakow, Polska
KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk Sp. j. Informacje o firmie
Ogólne informacje
Jesteśmy rodzinnym zakładem przetwórstwa owoców i warzyw. Mieścimy się we wsi Pająków na granicy województwa mazowieckiego i lubelskiego w pobliżu Kazimierza Dolnego, Janowca i Puław.
Firma powstała w 1993 roku. Na początku działalności cała produkcja przeznaczona była na eksport. Na rynku polskim pojawiliśmy się w 2004 roku. Obecnie jesteśmy liderem wśród firm oferujących tradycyjne przetwory z owoców i warzyw.
Jesteśmy członkami Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego. Nasze produkty polecane są przez francuski przewodnik kulinarny Le Guide de Gourmands oraz SlowFood Polska. W 2013 r. zostaliśmy członkiem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego.
Zostaliśmy laureatem tytułu Polski Producent Żywności za borowiki marynowane oraz zdobyliśmy Laur Marszałka Woj. Mazowieckiego za syrop malinowy. Nasza konfitura poziomkowa z dniem 13 września 2013 została wpisana na ministerialną Listę Produktów Tradycyjnych w kategorii warzywa i owoce.
Jesteśmy silnie zakorzenieni w naszej społeczności lokalnej. Owoce i warzywa kupujemy od okolicznych rolników, którzy mają dużą wiedzę na temat upraw. Wpływają na to wielowiekowe tradycje ogrodnicze regionu jak również posiadane przez naszych dostawców wykształcenie rolnicze i dostęp do aktualnej wiedzy. Współpracujemy z nimi od wielu lat, dzielimy się naszymi doświadczeniami, wspieramy ich merytorycznie. To współdziałanie pozwala nam otrzymać świeży surowiec najwyższej jakości. Równie ważna jak surowiec jest praca w oparciu o GHP/GMP oraz HACCP. Połączenie tych dwóch elementów pozwala nam produkować przetwory najwyższej jakości.
__________________________________
We are a family-run fruit and vegetables processing company based in Pająków, at the border of Mazowieckie and Lubelskie Voivodeships, near Kazimierz Dolny, Janowiec and Puławy.
The company was established in 1993. Initially, all the products were intended for export. We entered the Polish market in 2004. At present, we are the leader among the companies which offer traditional fruit and vegetables preserves.
We are a member of the Polish Chamber of Local and Regional Products. Our products are recommended by Le Guide de Gourmonet, the French culinary guide, and by SlowFood Poland. In 2013 we become a member of European Network of Regional Culinary Heritage.
We received an award in the Polish Food Producer competition for pickled forest mushrooms (boletus edulis) and we were awarded a distinction in the Mazovian Voivodeship Marshal Endorsement Contest 2011 for our raspberry syrup.
We are deeply rooted in our local community. We buy fruit and vegetables from local farmers who have extensive knowledge about cultivation of crops. This results from centuries of gardening traditions in the region as well as the agricultural education of our suppliers and access to the up-to-date knowledge. We have cooperated with them for many years, we share our experience and we support them. This cooperation provides us with access to fresh raw material of the highest quality. Work based on GHP/GMP and HACCP is as important as the raw material. Combination of these two elements is our key to success and guarantees the highest quality of our preserves.
Pająków 25B Pajakow
- Godziny otwarcia
-
Poniedziałek:07:30 - 15:30Wtorek:07:30 - 15:30Środa:07:30 - 15:30Czwartek:07:30 - 15:30Piątek:07:30 - 15:30
- Telefon kontaktowy
- +48486775023
- Linki
- Konta społecznościowe
- Słowa kluczowe
- przetwórstwo owoców i warzyw
KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk Sp. j. Opinie i oceny
Jak oceniasz tę firmę?
Czy jesteś właścicielem tej firmy? Jeśli tak, nie trać okazji na aktualizację profilu firmy, dodawanie produktów, ofert i wyższą pozycję w wyszukiwarkach.